Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Tehnologia 5G


Rețeaua 5G (sau viteza 5G) reprezintă o nouă tehnologie de transfer de date aflată în faza de testare, iar Telekom Romania participă intens la acest proces.

  • Astfel, pe 12 iunie 2017, Telekom Romania în parteneriat cu Ericsson au efectuat prima demonstrație live a capabilităților tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est, la București. Demonstraţia live a evidențiat capabilităţile tehnologiei 5G prin intermediul unei platforme de testare prototip, inclusiv testarea vitezei, latența și directivitatea de radiaţie controlată (beam forming), atingând viteze agregate de până la 24 Gbps, adică de peste 60 de ori mai mari decât cea mai mare viteză comercială locală 4G din prezent.
  • Tehnologia 5G va permite afacerii tale să penetreze noi piețe și să construiască noi fluxuri de venituri în baza unor modele de afaceri și a unor soluţii cu totul noi, inclusiv aplicații de tipul Internet of Things (IoT).
  • Noile capabilităţi 5G acoperă mai multe dimensiuni, inclusiv o flexibilitate extraordinară, nevoi reduse de consum de energie, o capacitate mai mare, lățime de bandă, securitate, fiabilitate, viteze, cât și o latență mai mică, dar și costuri foarte scăzute ale dispozitivelor în cazul aplicațiilor Machine to Machine (M2M).

Tehnologia 4G


icon

Stabilitate și viteză

A 4-a generaţie de tehnologie mobilă, cea mai stabilă şi rapidă, cu viteză de descărcare de până la 150 Mbps şi încărcare de până la 50 Mbps.

icon

Performanță

Transfer de fișiere de dimensiuni mari în câteva secunde (prezentări, rapoarte, fişiere grafice), video conferinţe HD fluide și clare.

icon

Divertisment

Vizualizare video HD/4K, încărcare rapidă de poze şi video pe reţelele de socializare, jocuri online cu grafică complexă.

3G
4G
VS
Vrei să vezi un videoclip HD pe YouTube?
3GÎncărcare în 19 sec./
4G Încărcare în 6 sec.
Vrei să încarci o fotografie pe Facebook?
3GÎncărcare în 14 sec./
4G Încărcare în 2 sec.
Asculți o melodie online?
3GÎncărcare în 2 sec. /
4G Încărcare în 0,6 sec.
UPLOAD
Vrei să trimiţi un e-mail
cu un atasament de 20MB?
3GÎncărcare în 28 sec./
4G Încărcare în 4 sec.
DOWNLOAD
Vrei să descarci
un fisier de 60MB?
3GÎncărcare în 12 sec./
4G Încărcare în 4 sec.
ACTIVARE &
ACOPERIRE

Pentru a avea acces la 4G, ai nevoie de smartphone sau tabletă 4G, un abonament cu viteză de date 4G și un SIM compatibil.

acoperire

Acoperire 4G

Vitezele 4G sunt disponibile doar în ariile cu acoperire 4G50 Mbps.

dispozitiv 4G

Dispozitiv 4G

Doar anumite terminale sunt compatibile 4G

abonament de voce

Abonament
de voce

4G pe mobil? Îţi trebuie un abonament cu 4G inclus şi o cartelă SIM compatibilă.

abonamente internet mobil

Abonamente
internet mobil

4G pe tabletă sau laptop?Alege un abonamentul de date 4G.

faq FAQ'S
  • În ce orașe oferă Telekom Romania acoperire pentru serviciul 4G?

  • Am nevoie de un SIM 4G?

  • Ce se întâmplă cu tableta/telefonul meu atunci când sunt în mișcare fără a fi conectat la internet și intru/ies din acoperirea 4G Telekom Romania?

  • Ce se întâmplă dacă, în timp ce transfer un fișier în rețeaua 4G, ies din acoperirea 4G?

Serviciul 4G oferit de Telekom Romania pentru clienții care au încheiat contracte de aboanament (servicii post-plătite) este disponibil pentru mai mult de 93% din populația țării și 99% din populația urbană a României. Verifică harta 4G Abonamente.

Pentru clientii care utilizeaza serviciile preplătite Telekom Romania Mobile serviciul 4G este disponibil pentru mai mult de 83% din populatia României si 98% din populatia urbana. Verifică harta 4G Cartele.

Pentru a avea acces la tehnologia 4G este necesar să ai o cartelă SIM şi un terminal compatibile 4G.

Asigură-te că primești noul SIM 4G la achiziționarea unui plan tarifar compatibil și cere să ți se facă proba serviciului.

Dacă terminalul tău este configurat implicit (Automatic Network Selection), acesta va selecta rețeaua 4G atunci când ea este detectată, respectiv 3G atunci când iese din acoperire 4G.

Transferul fișierului inițiat în 4G Telekom Romania continuă fără întrerupere în rețeaua 3G, la viteze 3G Telekom Romania.

Dacă transferul fișierului a fost inițiat în rețeaua 3G Telekom Romania și intri în acoperirea 4G, transferul continuă în rețeaua 3G Telekom Romania, iar la terminarea sesiunii terminalul va face trecerea la rețeaua 4G.

Chat
 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul