Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Reciclează pentru un mediu mai curat

Impreuna pentru un mediu mai curat

Ştiaţi că...?

 • Fiecare român produce în medie, puţin peste 1 kg de deşeuri zilnic, adică aproape 400 kg pe an, ceea ce înseamnă peste 1 metru cub pe an? 

 • Dacă reciclăm 1 tonă de hârtie, salvăm de la tăiere cam 17 copaci maturi (1.41 tone de lemn masiv)?

 • Dacă reciclăm 1 tonă de deşeuri de plastic, economisim cel puţin jumătate de tonă de petrol brut şi cel puţin 0.2 tone de gaz natural?

 • Dacă reciclăm 1 tonă de sticlă, economisim cel puţin 0.66 tone de nisip şi 0.1 tone de calcar?

 • Prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate o  serie de materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi?

 • Dacă reciclăm 1 milion de telefoane mobile recuperăm 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu şi 9 tone de cupru?

 • Dacă reciclăm 10.000 televizoare, recuperăm 130 tone sticlă, 30 tone de plastic, 25 tone de fier şi 10 tone de cupru? 

 • Prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi?

 • Sunt baterii şi acumulatori care, aruncaţi la întâmplare, pot cauza incendii?

 • DEEE conţin substanţe toxice precum mercur şi alte metale grele sau diverse bromuri şi că toate acestea, chiar şi în cantităţi mici, poluează solul, apa şi aerul?

 • Dacă stingem lumina la părăsirea unei incinte, salvăm energie electrică dar şi bani? 

 • La fel se intalmpla şi dacă stingem calculatorul, televizorul şi alte echipamente când nu le mai folosim. 

 • Fiecare gest al fiecăruia dintre noi contează PENTRU UN MEDIU CURAT! 

reciclare

Ce sunt deşeurile?

Orice substanţă sau orice obiect pe care deţinătorul le aruncă sau are intenţia sau obligaţia de a se debarasa de ele.

Cum colectăm separat deşeurile?

În România există obligaţia colectării separate a deşeurilor reciclabile. Obligaţia aceasta o avem atât acasă, cât şi la serviciu sau la şcoală. Colectarea trebuie să se facă în recipiente separate.

 Aţi întâlnit cele 3 containere destinate colectării selective în România?

 Ele sunt colorate în:

 • Albastru -Hârtie
 • Galben -Plastic & Metal
 • Verde – Sticlă

Ce înseamnă DEEE?

DEEE înseamnă deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Exemple de DEEE: frigidere, maşini de spălat, televizoare, computere, radiouri, roboţi de bucătărie, jucării care au mecanism acţionat electric, etc. 

Ştiaţi că atunci când cumpărăm un echipament nou putem preda la magazinul respectiv echivalentul vechi? 

Dacă magazinul face livrări la domiciliu, atunci echipa de livrări este obligată să preia echipamentul vechi, în cazul în care clientul doreşte. De exemplu, dacă avem acasă un fier de călcat vechi, care nu mai funcţionează, mergem cu el la magazinul de unde vrem să achiziţionam unul nou şi îl predăm acolo pe cel vechi. Acesta se numeşte schimb 1 la 1 şi este detaliat în HG 1037/2010, legea care se referă la gestionarea corectă a deşeurilor de echipamente de electrice şi electronice. 

În fiecare echipament electric sunt înglobate o serie de elemente chimice. În momentul în care echipamentele respective devin deşeuri, aceste elemente au un mare potenţial în a polua mediul şi deci afecta sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor. 

Totodată, o gamă largă de componente pot fi recuperate şi refolosite din aceste deşeuri, dacă sunt colectate şi reciclate corect. Poţi contribui la stoparea poluării şi la o reutilizare corectă şi eficientă a resurselor dacă predai deşeurile de echipamente electrice şi electronice la punctele de colectare special destinate. Poţi afla cel mai aproape punct de colectare  accesând această pagină.  

Ghid pentru debarasarea corectă a DEEE:

Ciclu DEEE

Pentru a vă debarasa corect de aceste DEE, accesați această pagina.

Care este ciclul de viaţă a unui EEE?

Ciclul de viata EEE

Ce înseamnă DBA?

Deşeurile de baterii şi acumulatori, pe scurt DBA, sunt o altă categorie importantă  de deşeuri, deoarece acestea contaminează solul, apa şi aerul prin conţinutul lor.  Este esenţială predarea lor către colectori autorizaţi.  Cel mai apropiat punct de colectare îl găsiţi accesând aici.

Cine este ECOTIC?  Ecotic

Organizaţia ECOTIC este o organizaţie nonprofit ce are drept misiune protejarea mediul înconjurător prin preluarea responsabilităţilor ce le revin producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice. ECOTIC şi-a început activitatea în urmă cu 8 ani, având drept rezultate organizarea a peste 100 campanii de conştientizare/colectare şi peste 57.000 tone DEEE gestionate în sistemul propriu. 

Vă invităm să vizitaţi site-ul ECOTIC  www.ecotic.ro pentru a fi la curent cu ceea ce se întamplă în domeniul colectării şi reciclării DEEE şi pentru a afla cele mai apropiate puncte de colectare DEEE  şi DBA.

ECOTIC şi Telekom Romania Împreună Pentru un Mediu Curat!

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul