Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

14.04.2021

Telekom Banking aduce noi funcționalități platformei de tranzacționare Schimb Valutar Online

București, 14 aprilie 2021 – Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania și Alior Bank, sucursala locală a uneia dintre cele mai mari bănci din Polonia, anunță noi functionalități pentru platforma de tranzacționare valutară Schimb Valutar Online, și anume înregistrarea 100% online în platformă, prin soluția de verificare a identității clienților prin video selfie, pe care instituția a implementat-o și pentru deschiderea conturilor bancare la distanță la începutul acestui an, precum și lansarea aplicației de mobil Schimb Valutar Online.
 
Platforma Schimb Valutar Online este o soluție unică pe piața românească, fiind în același timp o platformă de tranzacționare valutară ce oferă posibilitatea de a efectua schimburi 24/7 la cursuri actualizate în timp real, și nu la un curs de referință, dar și un pachet de produse și servicii pentru administrarea fondurilor în valută. Platforma Schimb Valutar Online funcționează independent de restul produselor și serviciilor incluse în oferta Telekom Banking și se adresează în special clienților interesați de operațiuni de tranzacționare valutară, la cursuri de schimb avantajoase, fără condiții de încasare a salariului sau accesarea unui pachet de cont curent.  
 
Platforma Schimb Valutar Online oferă clienților o experiență 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacționare valutară în principalele 10 valute și, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operațiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.
 
Înregistrarea online în platformă presupune câțiva pași simpli, putând fi realizați de oriunde și la orice oră, accesând site-ul www.schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. Pentru clienții Telekom Banking, procesul de înregistrare este simplificat, în timp ce clienții noi au nevoie de cartea de identitate și de un al doilea document de identificare (spre exemplu, pașaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le încărca în platformă. Ulterior, persoana care se înregistrează va primi pe telefonul mobil un link pentru încărcarea unui video selfie de câteva secunde, în vederea verificării identității sale de către bancă. Soluția aparține Onfido, o companie fintech care oferă tehnologie pentru verificarea identității utilizatorilor prin intermediul smartphone-urilor.
 
După înregistrare, clienții pot accesa platforma Schimb Valutar Online prin aplicația de mobil disponibilă gratuit în AppStore și Google Play. Pentru accesul în aplicație și autorizarea operațiunilor, clienții pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprentă sau recunoaștere facială).
 
Pe lângă beneficiul cursurilor valutare actualizate în timp real în funcție de evoluția pieței, platforma Schimb Valutar Online oferă clienților diverse funcționalități pentru efectuarea schimburilor valutare într-un mod cât mai avantajos și cu un efort minim. Spre exemplu, aceștia pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacția, la o anumită dată și oră, sau cu o anumită frecvență. Platforma permite și efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF și GBP. Totodată, clienții pot să-și seteze alerte pentru a fi anunțați atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare și pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul inițierii tranzacției nu au fonduri suficiente, accesând opțiunea “rezervă curs valutar”. Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puțin 5% din suma tranzacției, urmând ca în maximum două zile să asigure diferența necesară pentru finalizarea tranzacției.
 
Prin intermediul platformei Schimb Valutar Online clienții pot transfera gratuit sumele tranzacționate, indiferent de valută, oriunde în lume, iar către alți utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani ușor și rapid, direct către numărul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clienții pot solicita carduri în EUR, USD și GBP fără comisioane de emitere și administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde în România, iar prima retragere de numerar din lună este gratuită, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuită.
 
„Platforma Schimb Valutar Online are cursuri valutare competitive 24h din 24h, 7 zile din 7. Platforma oferă o experiență de tip fintech, user-friendly și cu diverse instrumente utile atât celor care își optimizează costurile cu schimbul valutar, cât și celor care tranzacționează uzual sume mai mari în diverse valute. Emiterea cardurilor în valută este gratuită, la fel și transferurile efectuate cu sumele schimbate”, a declarat Vasile Tanasă, Directorul Direcției Management al Produselor, Transformare Digitală și Marketing din cadrul Alior Bank S.A. Varșovia - Sucursala București.
 
„Așa cum am anunțat la începutul anului, Telekom Banking își urmează fidel strategia de digitalizare în România lansând și noua platformă Schimb Valutar Online cu înrolare 100% la distanță, prin câțiva pași simpli. În plus, platforma aduce siguranța de a tranzacționa valută în mediul online, ce poate fi considerat uneori vulnerabil, prin intermediul unei aplicații bancare ce beneficiază de cele mai moderne metode de protecție a datelor, iar sumele de până la 100.000 EUR sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia”, a declarat Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varșovia - Sucursala București.
*
 
Despre Telekom Banking
Telekom Banking este proiectul financiar digital dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania şi Alior Bank, ce oferă persoanelor fizice produse şi servicii bancare ușor de utilizat, accesibile online prin www.telekombanking.ro şi prin reţeaua de magazine Telekom Romania și ale partenerilor selectați.
Clienții au acces la o gamă variată de operațiuni bancare, oferta Telekom Banking cuprinzând conturi și carduri pentru desfășurarea operațiunilor bancare zilnice, produse de creditare și economisire, precum și platforma de Schimb Valutar Online, prin care clienții pot efectua schimburi valutare la cursuri avantajoase.
În cadrul ofertei Telekom Banking, serviciile bancare sunt oferite de Alior Bank S.A. Varșovia - Sucursala București.
Telekom Banking a fost lansat în România în octombrie 2017.
 
Despre Telekom Romania
Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicații fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți.
Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.
 
Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.
 
Telekom aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.
Contact: mediarelations@telekom.ro
 
Despre Alior Bank
Alior Bank S.A.Varșovia - Sucursala București este parte a Alior Bank S.A., o bancă de top din Polonia care asigură servicii pentru circa 4 milioane de clienți, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.

Alior Bank și-a început activitatea în Polonia în anul 2008, iar din anul 2014 acțiunile Alior Bank sunt incluse în indicele WIG20, care cuprinde cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Varșovia.
Combinând principiile bancare tradiționale cu soluțiile digitale, Alior Bank s-a remarcat printr-o creștere dinamică și și-a consolidat rapid poziția pe piață printr-o ofertă de produse și servicii inovatoare, stabilind noi standarde de calitate în sectorul financiar-bancar.
Contact: marketing@telekombanking.ro
 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul