Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

28.05.2021

S-A LANSAT O NOUĂ SCHEMĂ ECO RATING PAN-INDUSTRIALĂ PENTRU TELEFOANELE MOBILE

  • Deutsche Telekom, Orange, Telefónica, Telia Company și Vodafone dezvăluie consumatorilor o nouă etichetare pentru a identifica telefoane mobile mai durabile.
  • Eco Rating va fi disponibil în Europa începând cu luna iunie 2021 și va include telefoane de la 12 furnizori.

 
Cinci dintre operatorii de top de telefonie mobilă din Europa și-au unit forțele pentru a actualiza și lansa o nouă schemă de etichetare ecologică (Eco Rating) pan-industrială, care va ajuta consumatorii să identifice și să compare cele mai durabile telefoane mobile și va încuraja furnizorii să reducă impactul pe care dispozitivele lor îl au asupra mediului.
 
Inițiativa Eco Rating a fost creată în comun de Deutsche Telekom, Orange, Telefónica (ce operează sub mărcile O2 și Movistar), Telia Company și Vodafone pentru a furniza informații consistente și exacte la vânzare cu privire la impactul asupra mediului al producției, utilizării, transportului și eliminării smartphone-urilor și telefoanelor non-smart. Eco Rating va permite operatorilor și clienților acestora să încurajeze o evaluare mai largă a telefoanelor și demonstrează cererea pentru produse electronice mai durabile.
 
O gamă de noi telefoane de consum de la 12 mărci de telefoane mobile va fi evaluată prin inițiativa Eco Rating, urmând ca alte produse să fie anunțate în viitor. Printre partenerii de lansare se numără Bullitt Group – producătorul telefoanelor ultra-rezistente CAT și  Motorola, Doro, HMD Global – producătorul telefoanelor Nokia, Huawei, MobiWire, Motorola / Lenovo, OnePlus, OPPO, Samsung Electronics, TCL / Alcatel, Xiaomi și ZTE.
 
Începând din luna iunie 2021, operatorii de telefonie mobilă vor începe să introducă etichetarea distinctă Eco Rating la punctele de vânzare din 24 de țări1 din Europa unde sunt prezenți. Clienții pot afla mai multe despre inițiativă și pot vedea cum se calculează ratingul vizitând un nou website: www.ecoratingdevices.com
 
După o evaluare detaliată, fiecărui model de telefon mobil i se va acorda un scor global Eco Rating de maximum 100 pentru a semnaliza performanța de mediu a dispozitivului pe parcursul întregului său ciclu de viață. Eticheta Eco Rating va evidenția, de asemenea, cinci aspecte cheie ale sustenabilității dispozitivelor mobile, oferind informații suplimentare despre durabilitate, reparabilitate, reciclabilitate, eficiență climatică și eficiența resurselor.
 
Directorii executivi ai celor cinci operatori de telefonie mobilă - Tim Höttges (Deutsche Telekom), Stéphane Richard (Orange), José María Álvarez-Pallete (Telefónica), Allison Kirkby (Telia Company) și Nick Read (Vodafone Group) - au salutat împreună lansarea Inițiativei Eco Rating:
 
„Construirea unui viitor mai durabil este responsabilitatea noastră comună, astfel încât considerăm că este momentul potrivit pentru a avea un sistem de evaluare ecologică armonizat la nivel de industrie, care va îmbunătăți transparența și va contribui la conștientizarea impactului asupra mediului pe care îl au telefoanele alese de clienții noștri”.
 
„Așteptăm cu nerăbdare să primim în viitor mai mulți producători și operatori de telecomunicații în cadrul inițiativei Eco Rating și sperăm că va inspira întreaga industrie să-și accelereze tranziția către un model mai circular pentru telefoanele mobile.”
 
Metodologia Eco Rating
Folosind informațiile furnizate de producătorii de dispozitive, Eco Rating aplică o metodologie de evaluare consecventă, în mod egal și obiectiv, pe 19 criterii diferite, culminând cu un singur scor pentru fiecare dispozitiv. În plus, Eco Rating oferă îndrumări în cinci domenii cheie:
 
  • Durabilitate – Robustețea dispozitivului, durata de viață a bateriei și perioada de garanție pentru dispozitiv și componentele sale.
  • Reparabilitate – Acoperă ușurința cu care dispozitivul poate fi reparat, inclusiv proiectarea telefonului mobil și activități de asistență care ar putea crește durata de viață utilă a produsului prin îmbunătățirea potențialului său de reparabilitate, reutilizare și actualizare. Un scor mai mare indică modul în care sunt susținute aceste aspecte.
  • Reciclabilitate – Cât de bine pot fi recuperate și dezasamblate componentele dispozitivului, informațiile furnizate pentru a permite acest lucru și cât de bine pot fi reciclate materialele.
  • Eficiență climatică – Emisiile de gaze cu efect de seră ale dispozitivului pe parcursul întregului său ciclu de viață. Cu cât scorul este mai bun, cu atât este mai mic impactul climatic.
  • Eficiența resurselor – Evaluează impactul cauzat de cantitatea de materii prime rare solicitate de dispozitiv (de ex. aur pentru fabricarea componentelor electronice) asupra epuizării resurselor; cu cât scorul este mai bun aici, cu atât impactul este mai mic asupra disponibilității materialelor.
 
Metodologia Eco Rating se bazează pe cunoștințele din industrie și pe cele mai bune practici colectate prin inițiative anterioare de etichetare a mediului. A fost dezvoltat cu suport tehnic și supraveghere de la IHOBE (o agenție publică specializată în Dezvoltare Economică, Sustenabilitate și Mediu), cu participarea furnizorilor de dispozitive, utilizând cele mai noi standarde și orientări de la Uniunea Europeană, ITU-T, ETSI și ISO cu noi parametri introduși în funcție de necesitate.
  •  
 
Note pentru editori
 
  1. Eco Rating va fi lansat în următoarele țări:  Albania, Austria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia și Regatul Unit.
 
Pentru mai multe informații:
 
Deutsche Telekom www.telekom.com media@telekom.de
Orange www.orange.com orangegroup.pressoffice@orange.com
Telefónica www.telefonica.com prensatelefonica@telefonica.com
Telia Company www.teliacompany.com Tel: +46 771 77 58 30
Vodafone Group www.vodafone.com GroupMedia@vodafone.com
 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul