Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

20.10.2016

Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom lansează DEEECollect, aplicaţia gratuită pentru colectarea deşeurilor electrice

București, 20 octombrie 2016 - Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom Romania lansează aplicația gratuită DEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Prin intermediul acestei acţiuni se trage, totodată, şi un semnal de alarmă privind sfera educației de mediu în România, care are nevoie de susţinere pentru a avea ecou la nivel naţional.   

Aplicația este realizată cu sprijinul Fundatiei Telekom Romania și este disponibilă în Google Play Store pentru smartphone cu sistem de operare Android. Autentificarea se poate face prin intermediul Facebook, adresa de email sau Google+.

Cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect utilizatorul poate afla care este cel mai apropiat punct de colectare şi unde poate depozita deșeuri electrice de orice natură. De asemenea, acesta are la dispoziție o hartă interactivă care îi arată punctele de colectare în funcție de locul în care se află și de tipul de deșeu pe care dorește să-l predea.

Cu ajutorul aplicației, cei care dețin deșeuri electrice mari și grele pot chema serviciul local de colectare, ca să le preia (gratuit) de acasă sau de la locul de muncă.

De asemenea, DEEECollect oferă posibilitatea semnalării prezenței deșeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, iar utilizatorii aplicaţiei beneficiază de aceste opțiuni, oriunde s-ar afla în țară.

Copiii, elevii și profesorii din cadrul programului Patrula de Reciclare au reușit să informeze și să convingă un număr tot mai mare de persoane asupra nevoii şi beneficiilor reciclării deșeurilor electrice. Orice aparat electric scos din uz, orice baterie epuizată sau bec ars se colectează prin servicii specializate, cum este DEEE.

Obiectivul comunicării acestor informaţii este ca publicul să înţeleagă importanţa reciclării deşeurilor electrice ca singura modalitate legală de protecţie a mediul înconjurător și de reducere a nivelului de poluare.

Deșeurile electrice colectate prin intermediul aplicației DEEECollect contribuie la performanța echipelor școlare locale, care participă la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Astfel, fiecare utilizator care predă aparate electrice ajută copiii din comunitatea respectivă să câștige un premiu la noua ediție a programului.

“Fundaţia Telekom Romania pune mare accent pe programele de protecţie a mediului şi investeşte constant în această direcţie. Astăzi mai facem un pas şi lansăm, alături de colegii din Patrula de Reciclare, programul de colectare responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect, disponibilă pe telefoanele cu sistem de operare Android. În felul acesta, contribuim la conştientizarea şi responsabilizarea românilor privind protecţia mediului, prin educaţie şi soluţii tehnologice avansate”, a declarat Ruxandra Vodă, Preşedinte, Fundaţia Telekom Romania şi Director Comunicare în cadrul grupului de companii Telekom Romania.

La ediția 2016-2017, Patrula de Reciclare și-a propus să mobilizeze românii să trimită la reciclare 1.000.000 de kg DEEE.

Aplicaţia DEEECollect reprezintă un mod simplu şi gratuit pentru orice cetățean, instituție sau firmă, să renunţe în mod civilizat şi responsabil la deşeurile electrice. Cu doar câteva click-uri, utilizatorii aplicației DEEECollect vor putea contribui la promovarea comportamentului responsabil față de mediul înconjurător, la succesul copiilor din Patrula de Reciclare și la identificarea şi ecologizarea unor locuri în care sunt aruncate ilegal deşeuri electrice.

Odată cu lansarea aplicației DEEECollect, Patrula de Reciclare atinge un nou nivel de educaţie prin tehnologie în rândul tinerilor şi al tuturor utilizatorilor care se implică în activităţi de colectare, care descoperă şi care interacţionează prin intermediul unui instrument modern. 

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.