Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Detalii despre comunicatul de presă

12.08.2021

Deutsche Telekom prezintă cea de-a 10-a simfonie a lui Beethoven, finalizată cu ajutorul AI aproape 200 de ani mai târziu

▪ Ultima simfonie a titanului muzicii simfonice, Ludwig van Beethoven, a fost completată aproape 200 de ani mai târziu cu ajutorul inteligenţei artificiale
▪ Deutsche Telekom a susţinut proiectul în cadrul seriei de iniţiative menite să aniverseze 250 de ani de la naşterea compozitorului german
______________________________________________________________
Inteligenţa artificială începe să fie implicată în proiecte tot mai variate şi cu un nivel de dificultate tot mai mare, precum finalizarea unei simfonii compusă iniţial de marele compozitor german Ludwig van Beethoven.
 
Este vorba de un proiect iniţiat în primăvara anului 2019 de Deutsche Telekom pentru a marca cea de-a 250-a aniversare a nașterii lui Beethoven. Atunci, grupul german a organizat o echipă de experți internaționali în muzică și inteligenţă artificială care să finalizeze cea de-a 10-a Simfonie, începută dar neterminată de Beethoven, cu ajutorul acestei tehnologii.
 
Obiectivul artistic fiind acela de a recompune una dintre operele marelui Beethoven, cel tehnic a fost de a demonstra că algoritmii pot fi creativi și pot completa factorul uman chiar şi în muzică.
Deutsche Telekom va prezenta Simfonia a 10-a de Beethoven, completată cu ajutorul AI, la Forumul Telekom din Bonn, în luna octombrie a acestui an.
 
Un scurt fragment audio care poate fi ascultat aici oferă ascultătorilor o primă experiență a compoziției finale. Acesta a fost interpretat de Beethoven Orchestra Bonn sub direcția dirijorului Dirk Kaftan și avându-l pe Cameron Carpenter la orgă.
 
Compoziția rezultată va fi, de asemenea, discutată cu siguranță de către public. Tim Höttges, CEO Deutsche Telekom, este convins de acest lucru: „Cred că rezultatul este ceva cu adevărat uimitor, deoarece oamenii și mașinile au creat ceva nou. Dar este important să vedem rezultatul drept ceea ce este. Beethoven a trăit în timpul său. Beethoven a trăit într-o societate caracterizată de războaie, de lipsuri, dar și de multă dragoste și empatie. Nicio mașină nu poate face asta astăzi. Cu toate acestea, mașina înțelege muzica și o poate dezvolta în continuare, dar nu poate integra zeitgeist-ul - subiectul la îndemână, dacă doriți - în muzică”.
 
Povestea celei de-a 10-a Simfonii
Cu puțin înainte de moartea sa, Beethoven a început să lucreze la a 10-a Simfonie, o lucrare care urma să rămână neterminată. Sub conducerea dr. Matthias Röder, Director General la Institutul Karajan, un grup de experți în AI și muzicologi au dezvoltat „Beethoven AI”, care „înțelege” stilul lui Beethoven. Printre experții care au oferit îndrumări științifice și supraveghere s-a numărat și Prof. Dr. Christine Siegert, șefa Departamentului de Cercetare din cadrul Beethoven-Haus.
 
Inteligența artificială nu a fost „hrănită” doar cu compozițiile lui Beethoven și însemnările sale despre a 10-a simfonie; de asemenea, i s-au oferit lucrări de la compozitori și muzicieni care l-au inspirat și influențat în mod demonstrabil pe Beethoven în timpul vieții sale, precum Johann Sebastian Bach. Împreună cu experții, algoritmul a continuat lucrarea incompletă a lui Beethoven. Iar compozitorul Walter Werzowa, muzicienii și dirijorul lor au transformat această notație într-o compoziție vie.
 
Experimentați live premiera mondială
Premiera mondială a simfoniei va avea loc pe 9 octombrie la Forumul Telekom din Bonn. Premiera va fi transmisă în direct și gratuit pe MagentaMusik 360. Tot acolo, în urma premierei, spectacolul va fi disponibil publicului.
 
BMG lansează albumul „Beethoven X - The AI Project” în toată lumea pe 8 octombrie, sub formă de CD și Stream / Download (de asemenea, în Dolby Atmos) pe toate platformele digitale.
 
Mai multe informații găsiți aici:
www.telekom.com/en/media
https://www.telekom.com/en/media/mediacenter/images
www.facebook.com/deutschetelekom
www.youtube.com/deutschetelekom
www.instagram.com/deutschetelekom
*
Despre Telekom Romania
Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți.
 
Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.
 
Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.
Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.
 
***
CONTACT:
TELEKOM ROMANIA
TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A.
TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A.
Corporate Communication
E-mail: mediarelations@telekom.ro
 
 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul

Portează-te la Telekom în 3 pași!

1: Introdu câteva detalii ale numărului pe care vrei să-l portezi: