Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Pastreaza-ti datele in siguranta

Telekom Cloud Backup 

Telekom Cloud Backup simplifică strategia de protecție a datelor împotriva pierderii sau deteriorării care presupune menținerea acestora în minim trei copii – două pe sistemte medii diferite de stocare și una într-o locație fizică sau geografică diferită. Telekom Cloud Backup însă îți oferă o copie a datelor la distanță, pe un sistem și mediu fizic diferit, fără să fie nevoie să achiziționezi echipamente de stocare. Ai la dispoziție cele mai performante și sigure centre de date din Romania, cea mai performantă stocare de date și cea mai bună soluție de backup în cloud.

Beneficii

 • Simplu de instalat și folosit - Instalarea și configurarea durează câteva minute, iar backup-urile se fac automat.

 • Activare imediată - Imediat după semnarea contractului primești datele de conectare și informații detaliate despre instalare și configurarea inițială. 

 • Plătești doar cât consumi - Dai bani doar pentru spațiul de stocare de care ai nevoie și au un tarif modic pentru fiecare server pe care l-ai protejat prin backup.

 • Trafic nelimitat de date - Poți configura politicile de backup oricum dorești, volumul de trafic generat nu este contorizat și nu vei plăti suplimentar pentru acesta.

 • Date criptate pentru protecție deplină - Stocăm datele doar în forma criptată, acestea nu pot fi accesate sau extrase în mod neautorizat. Totodată, datele sunt criptate și pe timpul trasportului, prin protocolul SSL.

 • Suport tehnic specializat - Îți oferim suportul tehnic permanent al unei echipe de ingineri specializați.

 • Echipamente de stocare performante - Folosim cele mai performante echipamente de stocare enterprise grade de la Dell EMC – lider de piață conform Gartner Magic Quadrant.

 • Datele sunt stocate în România - Garantăm că datele sunt tocate în centre de date performante ale Telekom Romania și nu vor părăsi teritoriul țării.

 • Sisteme și procese certificate - Am creat și menținem sisteme de management al calității, mediului, serviciilor IT și al securității IT certificate conform standardelor internaționale ISO 9001, 14000, 20000, 27001. 

Detalii tehnice

 • Telekom Cloud Backup poate proteja atat statii de lucru (PC-uri, laptopuri), cat si servere, avand sisteme de operare Linux sau Windows. Noi iti punem la dispozitie atat spatiul de stocare necesar, pe echipamente performante din clasa Enterprise, cat si aplicatiile de backup necesare.

Securitate

Oferim securitate la sursă, în timpul transferului și la destinație.

 • La sursă datele pot fi imediat criptate de componentele Veeam instalate, acestea folosesc criptare AES 256-bit și chei de criptare generate de tine;

 • În timpul transferului sunt prevenite atacurile de tip man-in-the-middle, până și datele necriptate pot traversa Internetul în mod securizat, fapt permis de criptare ce folosește certificate SSL (tehnic vorbind, TLS 1.2) pentru conexiunile dintre clienți și cloud gateway-urile Telekom Romania.

 • La destinație fișierele sunt stocate pe platforma Telekom Romania doar în formă criptată, folosind cheile generate de tine. Telekom nu are posibilitatea să citească datele conținute în backup-urile tale dacă nu ai partajat parolele. 

Integrare

Dacă folosești deja tehnologia Veeam Backup and Replication, resursele de Telekom Cloud Backup apar în interfața ta de administrare ca resurse locale – nu va trebui să înveți procese sau instrumente noi. 

Simplitate

Imediat după abonare la serviciu, primești parametrii necesari pentru conectare la platforma de backup în cloud. Aplicația Veeam Backup & Replication sau agentul de backup instalate pe echipamentele tale se vor conecta prin intermediul gateway-urilor la platforma Telekom Romania. Odată ce resursele au fost adăugate consolei, poți începe să le folosești așa cum folosești orice disc local, direct din interfața de utilizator.

Cum funcționează 

Telekom Cloud Backup poate proteja atât stații de lucru (PC-uri, laptopuri), cât și servere, având sisteme de operare Linux sau Windows. Îți punem la dispoziție atât spațiul de stocare necesar, pe echipamente performante din clasa enterprise, cât și aplicațiile de backup necesare. Serviciul se bazează pe tehnologia Veeam Cloud Connect (tehnologie nominalizată printre liderii industriei de backup), fiind renumită prin backup agentless pentru medii virtuale. De asemenea, este redus semnificativ efortul de implementare și management al unei soluții de backup, performanțe ce respectă cerințele strategiei 3-2-1 de protecție a datelor.

Intrebari si Raspunsuri

Oferiti si servicii de replicare in cloud?.

 • Folosesc Veeam Backup & Replication (VBR) versiunea 7. Pot face backup in cloud-ul Telekom? 

Veeam Cloud Connect functioneaza doar cu versiunea 8 sau mai noua, de aceea pentru a putea beneficia de backup in cloud-ul Telekom trebuie sa faceti upgrade la o versiune mai noua a VBR.

 • In acest moment oferim serviciul de backup in cloud. Replicarea in cloud este in curs de implementare si daca va inregistrati aici

Va vom notifica atunci cand serviciul de replicare va fi disponibil comercial.

 • Ce largime de banda necesita Cloud Connect pentru a functiona corespunzator?

Recomandam sa aveti alocat circa 1 Mbps pentru fiecare 300 GB de date de backup.

 • Cum determin de cat spatiu de backup am nevoie?.

Pentru a dimensiona corect marimea spatiului de stocare necesar trebuie sa luati in considerare marimea joburilor de backup de pe serverul Veeam local. Pentru fiecare GB de backup local trebuie sa rezervati si un GB de backup in cloud. Exista pe internet un calculator online pentru Veeamn care poate fi folosit pentru a simula joburi de backup sau de Cloud Connect backup.  

Cere mai multe informatii

 

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul